Scurt istoric

 

S.C. IMPERIAL ELECTRIC S.A. a fost infiintata in anul 1991, functionand ca persoana juridica romana, sub forma de societate pe actiuni, cu capital integral privat.

Din anul 1992, IMPERIAL ELECTRIC SA a stabilit primele contacte de afaceri cu firme din alte tari (SUA, Marea Britanie, Germania, Franta, Suedia, Finlanda, Australia, Taiwan), realizandu-se astfel primele conventii si contracte internationale.

In anul 1993, IMPERIAL ELECTRIC SA a obtinut autorizarea ca integrator de sistem pe piata romaneasca, pentru produsele firmei NATIONAL INSTRUMENTS (SUA), lider mondial in domeniul sistemelor de achizitie de date.

In anul 2000, IMPERIAL ELECTRIC S.A. a devenit distribuitor autorizat pentru produsele firmei MOXA Inc., unul dintre primii trei producatori mondiali de dispozitive pentru comunicatii industriale.

Din anul 2011, IMPERIAL ELECTRIC S.A. este integrator si distribuitor autorizat pentru produsele firmei General Electric-Intelligent Platforms (SUA), lider mondial in aplicatii SCADA/HMI (Supervisory Control And Data Acquisition / Human-Machine Interface).

 

Domeniu de activitate

Principalul domeniu de activitate al firmei il constituie proiectarea, realizarea si punerea in functiune a unor sisteme complexe de monitorizare si control, cu aplicatii in domeniul automatizarilor industriale si echipamentelor de masurare si testare.

Calitatea sistemelor realizate, asigurarea unei perioade de garantie cuprinse intre 12 si 36 de luni de la punerea in functiune la utilizator, precum si a unui program de service postgarantie pe baze contractuale, instruirea personalului beneficiarilor (pentru ca acestia sa-si poata dezvolta singuri, daca doresc, noi aplicatii) constituie elementele definitorii ale modului in care IMPERIAL ELECTRIC SA isi concretizeaza relatiile cu beneficiarii. Aceste elemente au condus la cresterea increderii in sistemele produse de IMPERIAL ELECTRIC SA, asigurand astfel o penetrare crescanda pe piata romaneasca, precum si o diversificare si dezvoltare rapida a ariei de aplicatii.

 

Sisteme hardware si software specifice aplicatiilor

IMPERIAL ELECTRIC SA ofera clientilor sai solutii specifice pentru problemele concrete privind proiectarea, realizarea si punerea in functiune a unor sisteme complexe de monitorizare si control de la distanta, in timp real, cu aplicatii in domeniul automatizarilor industriale si in cel al echipamentelor de masurare si testare. Solutiile constau din sisteme hardware adecvate aplicatiei, insotite (la cerere) de pachetele software corespunzatoare. Sistemele realizate de IMPERIAL ELECTRIC SA, stationare sau portabile, contin partea hardware si software pentru: achizitia si prelucrarea de date (locale sau distribuite), conditionarea semnalelor, controlul instrumentelor de masura, analiza semnalelor dinamice, achizitia si prelucrarea imaginilor, controlul miscarii, statii de lucru si calculatoare industriale, accesorii specifice (sertare si carcase de asamblare, cabluri, conectoare), toate realizate in conformitate cu standardele ISO.

Avand deja o experienta acumulata si o structura organizatorica adecvata, IMPERIAL ELECTRIC SA realizeaza aplicatii si sisteme in regim “la cheie“, actionand atat ca antreprenor de specialitate, cat si ca antreprenor general, in functie de tipul si amploarea aplicatiei. Bazandu-se pe activitatea unor specialisti cu o indelungata experienta in domeniu, precum si a unor tineri foarte bine pregatiti profesional si dornici de afirmare, societatea si-a dezvoltat rapid aria de aplicare a sistemelor realizate.

Pentru dezvoltarea instrumentatiei virtuale si a sistemelor de achizitie de date, IMPERIAL ELECTRIC SA utilizeaza mediul de programare grafica LabVIEW, care reprezinta pachetul software cel mai utilizat pe plan mondial, ce imbina puterea celor mai noi tehnologii software cu simplitatea programarii grafice, oferind posibilitatea de a pune la punct, cu usurinta si rapiditate, solutiile pentru aplicatiile dorite de achizitie si prelucrare de date, testare si control sau pentru aplicatiile de laborator.

In vederea dezvoltarii eficiente a sistemelor SCADA, IMPERIAL ELECTRIC SA utilizeaza pachete software elaborate special de GE-IP. Softurile pentru automatizari, Proficy iFIX si CIMPLICITY ofera capacitatea de a achizitiona / procesa / interpreta si vizualiza date din intreaga intreprindere in timp real, asigurand astfel cea mai buna solutie de tip HMI/SCADA utilizata si dovedita in aproape fiecare industrie si aplicatie posibila.  Softurile pentru managementul operatiunilor, Proficy Historian, Workflow si Real Time Information Portal etc., rezolva problemele create de lipsa de comunicare dintre sectiile de productie si management, combinand capabilitatile dovedite ale Workflow (flux de lucru), Manufacturing Execution Systems (sisteme de executie industriale), EMI si Quality & Compliance (calitate si conformitate) - beneficiind de o arhitectura orientata pe servicii (Services Oriented Arhitecture).

Pentru realizarea sistemelor de achizitie si prelucrare a imaginilor, dedicate aplicatiilor legate de controlul calitatii si de automatizarea liniilor de productie, IMPERIAL ELECTRIC SA foloseste pachete software specializate.

In domeniul analizei numerice si prezentarii datelor, pentru aplicatii de modelare/simulare, precum si pentru vizualizarea complexa a datelor, firma noastra utilizeaza pachete software de dezvoltare, specializate.
 
Aceste produse software se pot utiliza cu succes atat in conditii de laborator, cat si in medii industriale, insotite de sistemele hardware corespunzatoare aplicatiei.

IMPERIAL ELECTRIC SA, in calitate de distribuitor sau reseller autorizat, pe piata romaneasca, furnizeaza sisteme de achizitie si control de date (locale sau distribuite), sisteme de comunicatii industriale, statii de lucru si calculatoare industriale (stationare sau portabile), care includ subansamble de la firmele:

•    MOXA - servere si comutatoare de retea, porti de interconectare in retele, interfete seriale multiport, convertoare media si calculatoare industriale
•    AXIOM si AAEON - calculatoare, componente si accesorii pentru domeniile industrial si medical, statii de lucru si sisteme de achizitii de date
•    IEI - produse, componente si accesorii pentru calculatoare industriale si statii de lucru
•    ICP DAS - sisteme de achizitii de date locale si distribuite

 

Solutii complete pentru laborator

Instrumentatia bazata pe calculator (CBI) are efecte si asupra cercetarii academice si a modului de predare traditional. Un laborator dotat cu PC-uri imbunatateste atat productivitatea cercetarii, cat si modul de asimilare a cunostintelor de catre studenti. Astfel, in loc sa-si petreaca marea majoritate a timpului executand experimente si culegand date, profesorii si studentii pot sa-si indrepte atentia asupra metodologiilor si conceptelor experimentale, elaborarii experimentelor si interpretarii rezultatelor. Sute de universitati din Statele Unite si din intreaga lume, inclusiv din Romania, au facut trecerea la CBI si rezultatele vorbesc de la sine.

Un calculator personal poate prelua functiile specifice unor diverse tipuri de aparate utilizate pentru masurarea si prelucrarea diferitelor marimi fizice. PC-ul devine o unealta de laborator extrem de puternica si cu utilizari multiple. El poate inlocui astfel echipamentele scumpe, invechite sau iesite din uz. Costurile CBI sunt in continua scadere, in timp ce productivitatea creste.

Un alt avantaj este acela ca studentii se obisnuiesc cu echipamentele hardware si software folosite in industrie. Firmele sunt in cautare de noi angajati ce poseda cunostinte despre CBI. Firmele recunosc valoarea pe care o are insusirea de catre studenti a tehnologiilor pe care acestia le vor intalni in timpul carierei lor. LabVIEW si LabWindows au devenit medii software standard in industrie pentru dezvoltarea sistemelor GPIB, VXI, de achizitie de date si control.

In plus, in conditiile concrete din Romania de azi, utilizarea CBI poate constitui un argument extrem de puternic in obtinerea acreditarii facultatilor, cu costuri relativ reduse, prin folosirea flexibila a acelorasi echipamente pentru sustinerea mai multor laboratoare. In sprijinul acestei idei, IMPERIAL ELECTRIC SA ofera o gama larga de componente hardware (interfete plug-in, USB, Ethernet) pentru PC, permitand astfel preluarea si realizarea la nivelul calculatorului a functiilor specifice unor aparate dedicate cum ar fi: osciloscop, multimetru digital (DMM), generator de functii arbitrare, analizor de date seriale, analizor de semnal dinamic, instrument de masura a temperaturii.

Pentru utilarea laboratoarelor, IMPERIAL ELECTRIC SA ofera universitatilor asa numitele pachete academice (universitare) ce inglobeaza cele mai cunoscute produse hardware si software, oferind discounturi semnificative fata de preturile standard..

In Romania, prin IMPERIAL ELECTRIC SA, s-au echipat deja cu sisteme CBI mai multe laboratoare din cadrul unor universitati

 

Servicii informatice

Un loc semnificativ in activitatea firmei noastre il ocupa furnizarea de sisteme de calcul industriale, concomitent cu asigurarea unor servicii informatice complexe, ca de exemplu: upgrade la calculatoarele existente la beneficiari, instalari de retele locale de calculatoare, activitati de intretinere si service postgarantie, precum si instalarea si configurarea unor pachete software de uz general sau la comanda.