MES (Manufacturing Execution Systems) sunt sisteme software care administreaza operatiunile de fabricatie din intreprinderi si analizeaza performanta productiei.

plantapps 1  

 

Proficy Plant Applications

Proficy Plant Applications (sau Plant Apps) este un pachet software si o componenta cheie a setului de software-uri Proficy, ce are rolul de a automatiza si integra administrarea proceselor de executie si de a optimiza performantele din productie, ajutand intreprinderile sa aprecieze prioritatile operatiunilor din productie.

Acest software reduce semnificativ sarcina administrativa din sectorul de productie si personalul pentru suport, oferind in acelasi timp o executie a proceselor de fabricare performanta si un mediu inteligent, inclus in operatiunea de urmarire si optimizare a eficientei operationale, a consumului de energie si resurse, a calitatii produselor si a proceselor, a respectarii sigurantei pentru procese si mediu, a executarii programului stabilit, a urmaririi inventarului, geneanalogiei / trasabilitatii si multe altele.


OEE 1  

Proficy OEE

Proficy OEE (Overall Equipment Effectiveness) este un pachet desprins din Proficy Plant Applications, ce va ofera exact partea de monitorizare continua a productiei, pentru a gestiona eficienta echipamentelor si proceselor industriale. Este o solutie scalabila si usor de implementat, ce ajuta la reducerea momentelor de oprire a productiei datorita defectelor, reducand pierderile si marind eficienta productiei.


scheduler 1  

Proficy Scheduler

Proficy Scheduler ajuta personalul calificat sa planifice productia, intr-un mod mai dinamic, cu o eficienta crescuta si bazat pe resursele si personalul disponibil. Ofera o reprezentare grafica la nivelul intreprinderii cu intreaga productia planificata si cu impactul acesteia asupra resurselor disponibile.  Folosind acesta solutia se pot depista eventualele “gâtuiri” ale sistemului, dar si o estimare a materialelor necesare pentru a vedea daca este necesara o aprovizionare.