IMPERIAL ELECTRIC, integrator de sistem pentru General Electric-Intelligent Platforms (fosta GE-Fanuc) în România, informează clienţi asupra familiei de soluţii software Proficy pentru aplicaţii de tip SCADA si Management al Operaţiunilor, susţinând o serie de seminarii intitulate “GE-IP Technology Day”.

Cel de-al doilea seminar s-a desfăşurat în data de 20 octombrie 2011 la sediul firmei Imperial Electric, str. Camil Ressu, nr. 27B, sector 3, Bucureşti şi a avut drept scop prezentarea avantajelor şi funcţionalitatea produselor software din familia Proficy destinate aplicaţiilor HMI/SCADA, precum şi Managementului Operaţiunilor.

GE-IP-20Oct2011 SCADA1 1
Fig. 1 Software SCADA

Înainte de a prezenta efectiv familia de produse Proficy, reprezentantul companiei GE-IP, dl. Thomas Schulz, Channel Manager Central Eastern Europe – GE Intelligent Platforms, a susţinut o prezentare de introducere a participanţilor în ceea ce înseamnă General Electric, domeniile de activitate şi domeniile în care se pot utilizate produsele lor, dar şi oportunităţile de pe piaţa românească văzute din exterior.

20102011367 1
Fig. 2 Prezentator Thomas Schulz

După această scurtă introducere, s-a trecut la prezentarea efectivă a caracteristicilor generale pentru familia de software-uri Proficy susţinută de dl. Alexandru Marinică, Inginer de Aplicaţii în cadrul companiei Imperial Electric S.A. Dat fiind că Proficy conţine o mare varietate de produse, pentru exemplificarea funcţionalităţilor şi a avantajelor utilizării în diverse domenii, s-au ales 4 tipuri de software-uri.

20111020 112938 1
Fig. 3 Prezentator Alexandru Marinică

S-au ales aceste 4 soluţii deoarece din statisticile oferite de GE-IP reiese faptul că ele sunt cel mai des utilizate în această parte a Europei. Cele 4 software-uri sunt: Proficy iFix şi Proficy Cimplicity - destinate aplicaţiilor HMI/SCADA şi Proficy Historian şi Real-Time Information Portal - destinate aplicaţiilor de Management al Operaţiunilor. Pentru a înţelege ce înseamnă software-urile Proficy, iată o scurtă descriere a celor 4 produse alese:

  • Proficy iFIX – Este un software HMI/SCADA care colectează – analizează - distribuie date de producţie din întreaga întreprindere şi oferă un motor SCADA robust, un set bogat de opţiuni de conectare, o arhitectură deschisă şi un model de reţea distribuită şi scalabilă.
  • Proficy CIMPLICITY - Este o soluţie de vizualizare şi control de tip client/server, care ajută la vizualizarea operaţiunilor, efectuarea supravegherii proceselor automatizate şi oferă informaţii valide către aplicaţii analitice de nivel înalt.
  • Proficy Historian - Este o bază de date performantă care include informaţii la nivel de fabrică şi care colectează, arhivează şi distribuie volume mari de informaţii în timp real cu o viteză mare de transmisie.
  • Proficy Real-Time Information Portal - Este o aplicaţie industrială inteligentă, de tip client web, care permite obţinerea unei perspective asupra afacerii vizualizând toate informaţiile din întreprindere în timp real.

În partea practică a seminarului, participanţii au avut oportunitatea de a interacţiona direct cu software-urile Proficy prin intermediul unui set complet de workshop-uri. Seminarul s-a încheiat cu discuţii libere în urma cărora inginerii noştri au oferit soluţii fiabile atât software, cât şi hardware pentru întrebările şi cerinţele propuse de participanţi.

20111020 113021 1
Fig. 3 Participanti

Seminarul a avut caracter tehnic şi s-a adresat atât proiectanţilor, integratorilor de sistem, tehnicienilor automatişti, cât şi beneficiarilor finali. IMPERIAL ELECTRIC organizează frecvent asemenea evenimente pe diverse teme tehnice şi vă invită să vă manifestaţi dorinţa de a participa contactându-ne la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De asemenea, daca doriti sa descarcati prezentarea in format pdf., aceasta se afla in meniul Documentatie - Prezentari.