IMPERIAL ELECTRIC, integrator de sistem pentru General Electric-Intelligent Platforms (fosta GE-Fanuc) în România, a susţinut în data de 30.06.2011 seminarul intitulat “GE-IP Technology Day” dedicat soluţiilor software din familia Proficy.

Seminarul s-a desfăşurat în data de 30 iunie 2011 la sediul firmei IMPERIAL ELECTRIC, str. Camil Ressu, nr. 27B, sector 3, Bucureşti şi a avut drept scop prezentarea produselor software din familia Proficy destinate aplicaţiilor HMI/SCADA, precum şi Managementului Operaţiunilor.

Firma noastră este susţinută necondiţionat de compania GE-IP prin prezenţa a câte unui reprezentant GE-IP la fiecare seminar. În cadrul primului seminar reprezentantul GE-IP a fost dl. Edwin Holtkamp, Director Software Central Eastern Europe – GE Intelligent Platforms, care a susţinut o prezentare de introducere a participanţilor în ceea ce înseamnă General Electric, domeniile de activitate şi domeniile în care se pot utilizate produsele lor, dar şi oportunităţile de pe piaţa românească văzute din exterior.

P6300032 1
Fig. 1 Prezentator Edwin Holtkamp

După o pauză de discuţii deschise cu dl. Holtkamp, s-a trecut efectiv la prezentarea familiilor de soluţii software Proficy. O primă prezentare a avut caracter economic şi a fost susţinută de dl. Andrei Chelaru, Inginer Economist în cadrul companiei Imperial Electric S.A. Acesta a evidenţiat caracteristicile generale ale familiei Proficy, precum şi chestiuni în ceea ce priveşte achiziţionarea programelor şi a licenţelor aferente. O a doua prezentare a avut caracter tehnic şi a fost susţinută de dl. Alexandru Marinică, Inginer de Aplicaţii în cadrul companiei Imperial Electric S.A. Acesta a ales pentru exemplificarea funcţionalităţilor şi a beneficiilor aduse de software-uri 3 dintre produsele Proficy: 1 destinat aplicaţiilor HMI/SCADA – Proficy iFix – şi 2 destinate aplicaţiilor de Management al Operaţiunilor – Proficy Historian şi Proficy Workflow. Pentru a înţelege ce înseamnă software-urile Proficy, iată o scurtă descriere a celor 3 produse alese din familia Proficy de la GE-Intelligent Platforms:

  • Proficy iFIX – Este un software HMI/SCADA care colectează – analizează - distribuie date de producţie din întreaga întreprindere şi oferă un motor SCADA robust, un set bogat de opţiuni de conectare, o arhitectură deschisă şi un model de reţea distribuită şi scalabilă.
  • Proficy Historian - Este o bază de date performantă care include informaţii la nivel de fabrică şi care colectează, arhivează şi distribuie volume mari de informaţii în timp real cu o viteză mare de transmisie.
  • Proficy Workflow - Permite utilizatorilor şi experţilor în domeniu să digitalizeze procesele manuale şi automate cu o singură unealtă – să urmarească procesele, să traseze şi să analizeze calitatea datelor din întregul sistem pentru a reduce erorile, pierderile şi întârzierile.

În partea practică a seminarului, participanţii au avut oportunitatea de a interacţiona direct cu software-urile Proficy prin intermediul unui set complet de workshop-uri. Seminarul s-a încheiat cu discuţii libere în urma cărora inginerii noştri au oferit soluţii fiabile atât software, cât şi hardware pentru întrebările adresate de participanţi.

P6300039 1
Fig. 2 Workshop

Seminarul a fost de interes atât pentru proiectanţi, integratori de sistem, tehnicieni automatisti, cât şi pentru beneficiarii finali şi a avut scopul de a-i familiariza pe participanţi cu avantajele aduse de familia Proficy.

P6300033 1
Fig. 3 Participanţi

IMPERIAL ELECTRIC organizează frecvent asemenea evenimente şi vă invită să vă manifestaţi dorinţa de a participa contactându-ne la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De asemenea, daca doriti sa descarcati prezentarea in format pdf., aceasta se afla in meniul Documentatie - Prezentari.