GE Intelligent Platforms este o companie specializata in tehnologii de inalta performanta si un furnizor global de software, hardware, servicii si expertiza in domeniul automatizarilor si a sistemelor de procesare computerizata embedded. De asemenea, ofera o sursa unica de tehnologii agile si de incredere, asigurand clientilor un avantaj durabil in industriile pe care le deservesc, precum: industria energetica, hidro, telecomunicatii, productia bunurilor de larg consum etc. GE Intelligent Platforms are sediul central in Charlottesville, VA si este parte a companiei GE Enterprise Solutions.

In ultimele doua decenii, GE Intelligent Platforms s-a dezvoltat si a evoluat, atat prin numarul de angajati, cat si prin achizitii. Companii cunoscute din intreaga lume s-au alaturat colectivului GE Intelligent Platforms, companii precum Total Control Products, CimWorks, DataView Corporation, AFE Technologies, Computer Dynamics, VMIC, Intellution, SBS, Condor si Radstone. Prin tot ceea ce au realizat, GE-IP si-au respectat angajamentul de a oferi clientilor tehnologii de varf. De aceea, GE Intelligent Platforms este o organizatie de durata cu care poti demara o afacere si pe care poti conta timp de 5 ani, 10 ani sau mai mult. Cand alegeti GE Intelligent Platforms ca si partener, aveti asigurat un furnizor de solutii dedicate pe durata intregii vieti a afacerii dvs.

Compania isi desfasoara activitatea in doua piete strans legate intre ele: automatizari si sisteme embedded. In piata automatizarilor, GE-IP furnizeaza placi de calculatoare, sisteme si pachete software utilizate pentru a controla si comanda liniile de productie din fabrici, precum si instrumentele de productie. In piata sistemelor de procesare computerizata embedded, GE-IP produce instrumente si sisteme utilizate in domeniul apararii, telecomunicatiilor, aviatiei si multe alte tipuri de aplicatii din diferite piete.

GE Intelligent Platforms este parte a familiei GE, avand in spate resursele de miliarde de dolari ale companiei mama.  Datorita calitatii sale de a fi membru al familiei GE, aceasta divizie beneficiaza de multe avantaje, insa clientii sunt cei care profita in mare parte de ele. Ei au siguranta ca lucreaza cu un partener matur, stabil si foarte respectat. De asemenea, au acces la o organizatie globala cu importante resurse umane si financiare. Astfel, clientii se pot baza atat pe servicii complete si pe suportul neconditionat oferit de companie, cat si pe lantul de aprovizionari avansat si pe procesele de productie bazate pe tehnologie performanta.

GE-IP are un singur scop: de a ajuta clientii sa-si rezolve problemele de proiectare in vederea patrunderii mai rapide pe piata, dar cu un avantaj competitiv. Compania proiecteaza si fabrica produse ce au avantajele ca sunt simplu de instalat, fara defecte, usor de utilizat si ofera clientilor flexibilitate si o gama larga de specificatii esentiale indeplinirii obiectivelor lor. De asemenea, se straduiesc sa fie mult mai mult decat un alt furnizor. Scopul lor este de a deveni un plus strategic in afacerea clientilor.

GE Intelligent Platforms este una din primele companii din Statele Unite ale Americii ce a devenit un producator certificat cu ISO 9001. Astfel, produsele lor sunt proiectate cu scopul de a indeplini  cerintele standardelor de proiectare globale, inclusiv cerintele marcajului CE. In plus, prin intermediul programului Six Sigma Quality Initiative, exista o divizie dedicata calitatii, care asigura instrumente statistice pentru masurarea nevoilor si a satisfacerii clientilor si, in final, ofera metodele prin care compania isi poate imbunatati serviciile.